>
NL FR EN
Tadelakt, als de magie u verleidt, gun uzelf dan deze luxe !

De oorsprong van tadelakt is eigenlijk een duizendjarig verhaal van kalkpleister.

De techniek werd reeds gebruikt door verschillende beschavingen maar het woord "tadelakt" komt van het Arabische werkwoord "dlek", wat betekent "masseren".

Dat tadelakt in het westen meer en meer geapprecieerd wordt, is te danken aan de onweerstaanbare aantrek-kingskracht die deze betover-ende oppervlakken uitstra-len, aan zijn unieke schoon-heid en de mogelijkheid tot veelvuldige vormen en kleu-renvariaties.

Tadelakt is luchtdoorlatend en zijn waterbestendigheid is legendarisch; daarom kan deze sierpleister makkelijk gebruikt worden in een vochtige omgeving :

badkamers, douches, sauna's, stoombaden en natuurlijk hammams : ze wordt niet enkel aangebracht op de muren maar tevens in bad-kuipen, douchebakken en lavabo's.

Zijn gladheid wordt ver-kregen door zwarte zeep en bijenwas, dewelke ook bijdragen tot zijn water-dichtheid en het verkrijgen van een mooie glans met een gekrakeleerd aspect. De grondstof van de échte tadelakt is 100 % ecologisch, het is pure hydrolische kalk, bij voorkeur fijn gemalen en daarna gemengd met natuur-lijke, minerale kleurpig-menten.

De met water vermengde pasta wordt aangebracht in twee dunne lagen en dan aangedrukt en gepolijst met een speciale steen.

De goede hechting met de ondergrond is afhankelijk van de initiële voorbereiding en de vakkundigheid van de ambachtsman.

Tadelakt wordt tegen-woordig niet enkel geplaatst in badkamers en douches maar geeft uw leefruimte een warme en sensuele uit-straling... dus als de magie u verleidt, gun uzelf dan deze luxe !

Onderhoudsrichtlijnen

Terug naar boven..

© 2019 - Kameleon Interiors